"Лудогорец" срещу АЕК - победа и нищо друго
Секция: СПОРТ
08 Ноември 2018 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Лудогорец" срещу АЕК - победа и нищо друго

/КРОСС/ Победа и нищо друго! За това ще се бори българският шампион "Лудогорец" в срещата от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Съперникът е АЕК Ларнака, а мястото на сблъсъка - стадионът в Разград.

Кампанията за "орлите" в европейските клубни турнири започна разочароващо. След 3 кръга "Лудогорец" няма победа в своя актив. Това поставя отборът на трето място в класирането само с 1 точка. Тя пък бе спечелена именно срещу кипърския отбор в мача в Ларнака.

Срещата срещу АЕК преди две седмици (25 октомври) бе дебют за новия треньор Антони Здравков начело на "орлите". Той обаче не завърши с очакваната победа, за това наставникът постави спечелването на трите точки като основа задача пред играчите си за мача в Разград.

"Ще се борим докрай! Трябва да победим и да запазим интригата в групата. Направихме грешни стъпки, които ни попречиха да натрупаме повече точки", заяви Здравков. 

Ситуацията в групата всъщност е доста заплетена. Въпреки самотната точка в актива, разградчани имат шанс да продължат напред. Това минава през 3 задължителни победи и загуби на фаворитите. Мечтите за 1/16-финал на "Лудогорец" обаче могат да приключат още тази вечер, ако победата не бъде факт след пълните 90 минути. 

Добрата новина е, че Антони Здравков няма проблеми с контузени футболисти. Той няма да може да разчита само на трайно контузените Абел Анисе, Владислав Стоянов и Драгош Григоре.

Дали "Лудогорец" ще продължи да мечтае? Ще стане ясно след мача, който започва в 22:00 ч.