Русия не очаква нормализиране на отношенията със САЩ
Секция: Русия
08 Ноември 2018 12:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия не очаква нормализиране на отношенията със САЩ

/КРОСС/ Кремъл обяви, че не вижда никакви перспективи за нормализиране на отношенията с Вашингтон, които са в най-ниска точка от времето на Студената война. Властите в Москва посочиха, че въпреки всичко са "отворени за диалог" със своя съперник след междинните избори в САЩ, довели до разцепление в Конгреса, предаде Франс прес.

"Естествено, на хоризонта не се забелязват някакви бляскави перспективи за нормализиране на руско-американските отношения. Това обаче не означава, че не се стремим към диалог", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Москва смята за незаконни ограниченията, наложени от САЩ на Русия във връзка със случая Солсбъри, и ще се отнесе по същия начин към нови подобни стъпки, каза Песков в отговор на въпрос. Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции, съобщи във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.