Един аспирин стигна за победата
Секция: СПОРТ
09 Ноември 2018 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Един аспирин стигна за победата

/КРОСС/ "Байер" Леверкузен победи "Цюрих" с 1:0 и се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Домакините от Леверкузен бяха по-активния тим в този мач и заслужено стигнаха до успеха. Гостите от Цюрих се бранеха добре през първата част и само централният нападател на "Байер", Аларио имаше шанс да се разпише, след като в 43-ата минута излезе сам срещу вратаря Брехер, който обаче спаси, съобщава бтв.

И през второто полувреме домакините контролираха изцяло играта на терена и след седмия корнер в статистиката за "аспирините" те стигнаха до единствения гол в мача. Йедвай се извиси над всички и засече топката с глава за попадението, което донесе трите точки на немския тим.

Така съставите на "Байер" Леверкузен и "Цюрих" събраха актив от по девет точки, което им осигури класирането за фазата на елиминациите в турнира след Нова година.

В същото време в Разград "Лудогорец" и АЕК Ларнака завършиха своя мач при резултат 0:0, което ги елиминира от турнира Лига Европа два кръга преди края на груповата фаза.