Жестоко нападение над възрастни хора в Пазарджишко
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2018 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жестоко нападение над възрастни хора в Пазарджишко

/КРОСС/ Брутални нападения над възрастни хора в Пазарджишко. Пострадали са мъж на 77 години и жена на 83 години. Нападателите са задържани, съобщава бтв.

Малко след 20:30 ч. в пазарджишкото село Огняново мъж нахлува в къщата на 77-годишния Милан Чолаков и го заплашва с нож.

„Аз съм заспал. Изведнъж някой влиза тука. Лампата е светила. Аз не бях заключил. Хваща ме за гушата и ми казва: Сега ще те убия. Дай ми парите! Сега ще те заколя. Държи ножа, замахва…”, сподели потърпевшият възрастен мъж.

„Чух тропане. Той го е блъскал, удрял. Спрях телевизора. И той като избягал, се качи горе и ми каза: Искаха да ме оберат. Искаха да ме убият”, каза съпругата на Милан Чолаков.

Нападателят преобръща цялата стая, но не открива пари. Отмъква радиото и прави опит да отнесе водната помпа на двора. Дядо Милан разпознава нападателя – преди няколко години му откраднал 800 лева.

След ден в близкото село Алеко Константиново, 83-годишната пенсионирана учителка Цветелина Грозданова е нападната на улицата, на метри от пощата.

 

„Взех пенсията. И по пътя ме настигна едно момче. Настигна ме и казва: Бабке, взе ли заплатичката?  И ми дръпна чантата – вътре ми е портмонето с парите. И хукна. Къде ще го търся. Хукна. И аз се разплаках, започнах да викам”, спомня си Цветелина Грозданова.

За по-малко от 12 часа пазарджишката полиция разкрива нападателите от Огняново и Алеко Константиново:

„В първия случай има задържан – мъж от село Огняново, който е криминално проявен, осъждан.  А в пазарджишкото село Алеко Константиново, са задържани двама млади мъже, на 18 и 19 години, единият от тях е извършител, другият е съучастник, тъй като е подсигурявал извършването на грабежа”, заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР-Пазарджик.

Цветелина Грозданова посочи, че след намесата на униформените парите са ѝ върнати. Мъжът, заплашил с нож дядо Милан от село Огняново, е с условна присъда в момент на изпитателен срок.