Горанов: Агенцията по вписвания не трябва да се дамгосва заради проблема с Търговския регистър
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2018 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горанов: Агенцията по вписвания не трябва да се дамгосва заради проблема с Търговския регистър

/КРОСС/ "Ако има отпуснати допълнителни възнаграждения на служители или на длъжностни лица, които носят отговорност, макар и косвена, свързана с техническия проблем възникнал в Търговския регистър, това за мен е неприемливо. Но като цяло да дамгосваме експертите и служителите от Агенцията по вписвания заради техническия проблем, който се случи през лятото на тази година, не смятам за удачно". Това каза финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти в отговор на въпрос свързан с информацията, че в Търговския регистър си раздали 700 000 лв. бонуси въпреки блокажа, съобщава БГНЕС.

След 2012г. системата на заплащане в бюджетната сфера беше променена така, че държавните служители могат да получават допълнителни възнаграждения в размер на общо една заплата, като те се формират от 75% фиксирана част и 25% гъвкава част”, каза Горанов и предположи, че ръководството на Агенцията на база на оценка е определило подобни допълнителни възнаграждения.

Министърът смята, че служителите, които добросъвестно са изпълнявали задълженията си и нямат вина за проблема, биха могли да получат бонуси.