Марин Льо Пен ще посети София на 16 ноември
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2018 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марин Льо Пен ще посети София на 16 ноември

/КРОСС/ Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен ще посети София на 16 ноември, за да се срещне с националистически и популистки съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент, предаде Франс прес.

В българската столица председателката на партията "Национален сбор" ще участва в конференция под надслов "Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани". На форума на крайнодесни формации тя ще се срещне с председателя на българската партия "Воля" Веселин Марешки, наричан "българският Тръмп", председателя на чешката партия "Свобода и пряка демокрация" Тамио Окамура, с бившия лидер на белгийската фламандска партия "Влаамс беланг" и настоящ лидер на Движението за Европа на нациите и свободата /ДЕНС/ Херолф Анеманс, както и с представител на Австрийската партия на свободата, съобщи ДЕНС вчера в Туитър.

В Европейския парламент то е представено от политическата група "Европа на нациите и свободата", част от която са "Национален сбор", италианската партия "Лига" и Австрийската партия на свободата.

На 1 май във френският град Ница вече се състоя среща на тези политици, организирана от Движението за Европа на нациите и свободата, където те защитиха "идентичността" на нациите и гръко-християнския произход на европейската "цивилизация", припомня АФП.

Това е второто посещение на Марин Льо Пен в чужбина във връзка с предстоящите европейски избори през май. На 8 октомври тя се срещна в Рим със своя италиански съюзник Матео Салвини, председател на партията "Лига". Двамата заедно отправиха нападки срещу "бункера Брюксел". Тези срещи се вписват в стратегията на "Национален сбор" за създаване на съюзи във Франция и Европа, отбелязва агенцията.