Шампионът Хамилтън покори и пистата в Бразилия
Секция: СПОРТ
12 Ноември 2018 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шампионът Хамилтън покори и пистата в Бразилия

/КРОСС/ Люис Хамилтън вече си узакони титлата от настоящия сезон във Формула 1, но не мисли да спира с първите места. Британецът изпревари всички конкуренти и записа нова победа - на пистата "Хосе Карлос Паче" в Бразилия.

След 71 обиколки Хамилтън и екипът му се поздравиха с 10-ия успех за сезона. На второ място остана Макс Верстапен, който изпусна възможността да триумфира заради нелеп инцидент в 44-ата обиколка.

Кими Райконен e трети, а Даниел Рикиардо - четвърти.

"Мерцедес"-ът на Хамилтън спечели квалификациите и тръгна от първа позиция днес (11 ноември). Верстапен започна с атаките си от самия старт и изпревари Райконен, Фетел и Ботас до 10-ата обиколка, за да заеме втората позиция. Холандецът показа огромно желание за победа, като бе по-бърз от всички на пистата. В 40-ата обиколка той изпревари Хамилтън и застана начело.

Това обаче трая едва 4 обиколки. Верстапен се удари в Естебан Окон от "Форс Индия", който бе задминат с цяла обиколка, след което двата болида се завъртяха. Това позволи на Хамилтън отново да излезе на челна позиция и да не я загуби до края.

На 25 ноември е последното състезание в календара за сезона. То ще се състои в Абу Даби.