Единственият лимит е въображението: LG представи подвижен извит OLED дисплей
Секция: Технологии
20 Ноември 2018 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Единственият лимит е въображението: LG представи подвижен извит OLED дисплей

/КРОСС/ 92-инчовата иновативна инсталация OLED Canyon на LG, представяща спиращ дъха поглед към скален каньон,  прикова погледите на посетителите на изложенията за технологични иновации CES в Лас Вегас, ISE в Амстердам и IFA в Берлин. Невероятният подвижен извит OLED дисплей с „отворена рамка“  вече достъпен и за целите на бизнеса.  

За разлика от предишните версии на дисплея с фиксирана структура, тази вариация може лесно да се приспособи към различни среди. Способността му да приема нетрадиционни форми е мечта за всеки дизайнер. Вече се намират и безкрайни артистични приложения – визуализация за колекция от плажно облекло във формата на морски вълни, тунел, който обвива потребители в изображения и информация или пък извито панорамно изображение, което прави природните пейзажи изключително реалистични. В допълнение на възможностите за дизайн, функционалността позволява и адаптирането към малки пространства. Дизайнът всъщност позволява инсталация на малки по размер колони, а олекотеността позволява по-лесна и бърза инсталация, което е изключително удобно при наемането или организиране на събития.

Извит дисплей с възможност за адаптиране
Най-важната и революционна характеристика на тези OLED дисплеи е тяхната възможност за адаптиране. Един и същ дисплей може да бъде приспособен за много различни дизайни и помещения. С избирателната функция Curvature Calibrator, дисплеите могат бързо да се интегрират в конфигурации с изпъкнала или вдлъбната визия. Без значение дали е адаптиране за различно пространство или различна концепция, възможността да променяш посоката на извивките позволява създаването на впечатляващи визуални решения.

Качество на картината
Дисплеят OLED на LG с „отворена рамка“  има безкрайно контрастно съотношение, перфектни нюанси на черното и предлага страхотни цветове, с широки зрителни ъгли.  OLED технологията има уникалната способност да изключва напълно всеки един възможен пиксел. Това допринася за липсата на всякаква остатъчна светлина. Повърхността е абсолютно черна, което отблъсква светлината и създава абсолютен контраст. Богатият остър контраст на OLED екрана на LG създава ярки живи цветове и несравнимо качество на картината. С бързото си време на реакция, OLED екрана визуализира съдържанието без забавяне и подобрява потребителското преживяване.

“След големите изложения получихме много положенителни реакции за OLED диспелея на LG. Качеството и ефективността му впечатлиха много от посетители“, казва Жоао Морейра, мениджър ключови дигитални продажби за Европа.

“В момента започваме инсталации на няколко проекта в Европа. Този продукт е иновативен заради възможностите, които предлага за лесно приспособяване към средата и за многократна употреба.“, добавя той.