Ракия от фурми на фестивал в София
Секция: ЛЮБОПИТНО
02 Декември 2018 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ракия от фурми на фестивал в София

/КРОСС/ Ракия от фурми има на Balkan Rakia & Spirits Fest, който се провежда за шеста поредна година в столицата.

Ракията се произвежда в България, фурмите са внос. „Това е първата българска ракия от фурми. Тя съчетава в себе си едновременно културата на това, че обичаме да пием ракия, българските традиции в дестилацията и иновацията на това, че е съчетана с фурми. Произвежда се по класическа технология, в казан, има доста фин и мек вкус и аромат, и доста се харесва", представи напитката Силвия и допълни, че ракия от фурми на пазара има от около месец. Напитката е силна, но и фина, много е нежна.

Balkan Rakia & Spirits Fest се провежда и в неделя в НДК. Организаторите казват, че на фестивала любителите на спиртните напитки ще могат да опитат от специалната селекция ракии, крафт джин и водка от целия Балкански полуостров и света.

В богатото меню от специално селектирани ракии присъстват както дебютни ракии за годината, така и вече познати вкусове от родния и чуждестранен пазар. В тазгодишното издание на фестивала ценителите на спиртните напитки могат да опитат и от специалната селекция от премиум крафт джин и водка, както и специални коктейли, приготвени от едни от най-добрите бармани в София.