Dell EMC с успехи в сектора на високопроизводителните изчисления
Секция: Технологии
03 Декември 2018 15:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Dell EMC с успехи в сектора на високопроизводителните изчисления

/КРОСС/ Dell EMC съобщи, че регистрира успехи в сектора на високопроизводителните изчисления. Разширяването на портфолиото на компанията ще има приложение в различни научни разработки - изкуствен интелект, бионауки, метериология и много други. Dell EMC също обявиха, че Космическият център на Университета във Флорида е победител в надпреварата за разработки в сферата на изкуствения интелект Dell EMC AI Challenge за 2018 г.

"Иновациите в IT сектора правят работата със системи от суперкомпютри още по-ефективна и намаляват времето нужно за нови научни открития. Все още се смята, че въвеждането на тези технологии е доста сложно", казва Тиери Пелегрино, вицепрезидент на Dell EMC.

"На базата на години опит с водещи институции, технологични партньори и стратегически клиенти, Dell EMC предлага широко портфолио от технологии, които улесняват използването на суперкомпютри в научените изследвания и дава още по-голям достъп до тези технологии. Нашата цел остава да бъдем лидери в сектора на високопроизводителните изчисления и да предложим на различни по мащаб организации възможността да се възползват от изкуствения интелект и машинното учене.", допълва той.

Dell EMC подпомага научните разработки, които осигуряват човешки прогрес

Dell EMC продължава да заема лидерска позиция във въвеждането на суперкомпютри като технология, която води до широк набор от научни открития и изследвания. Клиентите на Dell EMC са показателни за желанието на компанията да наложи високи стандарти в сферата на високопроизводителните изчисления:

Texas Advanced Computing Center (TACC) в Тексаския университет в Остин избра Dell EM да разработи новия им суперкомпютър Frontera през 2019 г. Frontera е петата най-мощна компютърна система в САЩ и най-голямата на разположение на университ.

Кеймбриджкият университет разширяват своя капаците за работа със суперкомпютри с новия си проект "Cumulus - UK Science Cloud." Новата OpenStack система е най-големият научен суперкомпютър в Обединеното кралство и работи със сърварите на Dell EMC PowerEdge.

Мичиганският университет използва своя Great Lakes компютърен масив за симулации, моделиране, изкуствен интелект, машинно учене, наука на данните, геномика и много други. Новята система е реализирана със системата на Dell EMC за високопроизводителни изчисления, част Dell EMC PowerEdge.


Центърът за суперкомпютри в Охайо разработва своя Pitzer Клъстер, реализиран от Dell EMC. Подобно на системата Frontera, Pitzer ще използва Dell EMC PowerEdge услугите. Проектът ще допринесе за изследванията в областта на човешката геномика, претенцията на глобалното разпространение на вируси и други.