Том Круз съветва как правилно да настроим телевизорите си
Секция: Шоубизнес
05 Декември 2018 12:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Том Круз съветва как правилно да настроим телевизорите си

/КРОСС/ Том Круз е известен със смелите каскади, които изпълнява сам за филмите си. Той иска хората да се насладят на труда му максимално добре и смята, че има един сериозен проблем - настройките на телевизорите. Круз публикува кратко видео в Twitter, в което съветва как да настроим телевизорите си правилно, за да не развалим удоволствието от гледането на филми.
Във видеото Круз се появява заедно с режисьора Кристофър Макуайър. И двамата искат да обърнат внимание на този проблем и при това са с доста сериозен тон.

Проблемът според тях е технологията за видео интерполация или замазване на движението на обектите в кадър. Идеята на технологията е да прави движението на спортистите например по-гладко и натурално. Това е система, която се използва от повечето модерни HD телевизори, като някои от тях имат и различни допълнителни функции, които да подсилят този ефект.

"За съжаление страничният ефект на тази технология е, че прави повечето филми да изглеждат сякаш са заснети на високоскоростен режим. Понякога това се нарича "ефектът на сапунения сериал", коментира Круз.
Макуайър допълва, че без да видят ясно сравнение на разликите, повечето хора усещат, че нещо с филма не е както трябва, но не могат точно да посочат какво. Круз отбелязва, че повечето телевизори имат тази функция активирана по подразбиране, като за да се изключи, трябва да се рови в менюто с настройките и често тя е с друго име или бранд, което обърква допълнително.

"Ако притежавате модерен HD телевизор, има голяма вероятност, че не гледате филмите така, както техните създатели са ги замислили и възможността да направите това, не е лесно достъпна", казва Макуайър.

Круз допълва, че създателите на филми и производителите работят по подобрения в технологията, която да може да се активира само в определени ситуации или по команда от потребителя. До тогава той и Макуайър препоръчват на хората да потърсят в интернет повече информация за своя телевизор и как да изключат замазването на движенията или т.нар. motion smoothing.