Предстоящи събития в страната на 6 декември
Секция: Предстоящи събития
06 Декември 2018 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 6 декември

/КРОСС/София.
От 10.30 часа в зала „Средец" на София Хотел „Балкан" президентът Румен Радев ще вземе участие в Четиринадесетия Национален иновационен форум „Интелигентни политики за иновационен растеж", който ще се проведе под негов патронаж.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в Зала 5 на Министерския съвет ще се проведе национална научно-практическа конференция на тема: „Педагогически иновации за повишаване на качеството - същност на съвременното училище". На събитието ще присъстват министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова, директори и зам.-директори на дирекции и експерти от Национален инспекторат по образованието, експерти от ДАЗД и НЦПКПС ръководители на катедри и хабилитирани преподаватели от „СУ Св. Климент Охридски" и УНСС, директори и зам.-директори на училища и детски градини от столицата и страната, представители на НПО.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Столичния общински съвет.

***
София.
От 09.30 в заседателната зала на ВСС ще се проведе заседание на Пленума.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба № 4 от 5 ноември 2013 г. за присъединяване към газопреносните и газоразпределителните мрежи.

***
София.
От 09.30 часа в София Хотел Балкан ще бъде открит Български икономически форум 2018 на тема „Макроикономическата картина в България в края на 2018 г." с участието на г-жа Керстин Йорна - заместник-генерален директор на Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси" в Европейската комисия.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ГД „Национална полиция" ръководството на Дирекцията ще даде брифинг за мерките по безпроблемното протичане на Студентския празник - 8 декември.

***
София.
От 15.00 часа до 17.00 часа на ул. „Леге" 10, ет. 1, БСП-София организира безплатна юридическа приемна за граждани.

***
Бургас.
От 09.30 час в заседателната зала при Културен дом на нефтохимика ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет-Бургас.

***
Варна.
От 18.00 часа на площад „Независимост" ще се състои празнична програма за запалване на светлините на коледната елха.

***
Видин.
От 17.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на запалването на коледните светлини на елхата в квартал "Нов път".

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в прескулба на БТА гражданска инициатива ще представи благотворителната инициатива „Най-хубавото се вижда със сърцето".

***
Плевен.
От 15.00 часа при кръстовището за село Брестовец при км 13+800 на път II-35 Плевен - Ловеч председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов ще открие рехабилитирания близо 12-километров участък от път II-35 Плевен - Ловеч.

***
Пловдив.
От 09.00 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, ще оглави архиерейска света Литургия, в храм „Св. Николай Чудотворец" в кв. „Христо Смирненски".

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се състои пресконференция по повод откриващия уикенд на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. На нея ще присъстват кметът и председател на УС на фондация "Пловдив 2019" Иван Тотев заедно с ръководния екип на организацията.

***
Разград.
От 11.00 часа при кръговото кръстовище на път II-49 Търговище - Разград и път II-51 Бяла - Попово - Лозница, в близост до село Трапище председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов ще открие рехабилитираните 21 км от път II-49
Търговище - Разград.

***
Трън.
От 14.00 часа ще се проведе заседание Общинския съвет на гр. Трън.

***
Хасково.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА областното ръководство на СДС-Хасково ще даде пресконференция.