Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
06 Декември 2018 08:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ "Барбалов фаворит за транспорта на София", информира Труд. Всекиднвеникът посочва, че заместник-кметът по финансите и здравеопазването Дончо Барбалов вероятно ще поеме и трети ресор - транспорт. Той е сред фаворитите да заеме мястото на подалия оставка Евгени Крусев. Труд е научил, че е било спрягано името и на заместник-председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков, който не е отрекъл информацията.
"22 нови сензора ще мерят въздуха в София, билетът левче по-начесто", съобщава 24 часа. С тях общината ще изгради своя система за мониторинг, която ще допълни 4-те станции на Изпълнителната агенция по околна среда. На публична платформа всеки в реално време ще може да види данните. Това съобщиха общински съветници от ГЕРБ в отговор на исканията на протестиращите срещу мръсния въздух вчера. Промяна на механизма за пускане на зелен билет за градски транспорт от 1 лев, която да го направи по-гъвкав, обеща шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Над 74 000 софиянци са пътували във вторник с билета за левче, допълва 24 часа.
"Оградата с Турция отново падна", пише Дума. Изданието посочва, че това е станало ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи от депутата от БСП Николай Цонков. Кадрите са от 4 декември. Падналата ограда е на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол, уточнява изданието.
"Хазаите на ексминистър Нанков ударно печелят европроекти", пише в заглавие Сега. Изданието коментира, че жилищната ситуация на бившия министър и настоящ зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков се е оказала доста заплетена и със сериозни бизнес нюанси. При преглеждането на имуществените декларации на властта Сега е открил, че Нанков досущ като финансовия си колега Владислав Горанов е подслонен в чуждо жилище, за което не плаща наем. В отговор на въпросите на вестника заместник- министърът е обяснил, че от 2011 г. до момента обитава 1/3 от апартамент в столицата, който е собственост на дългогодишна семейна приятелка - Тодорка Сотирова. В замяна Сотирова ползвала безвъзмездно бащината къща на Нанков в Априлци, отбелязва Сега.