Легендите „Кис“ се прощават с феновете в последно турне
Секция: Шоубизнес
06 Декември 2018 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Легендите „Кис“ се прощават с феновете в последно турне

/КРОСС/ Американската рок-група „Кис" („Kiss") обяви своето световно турне „Краят на пътя" („End Of The Road") за прощално, напускайки сцената „на върха на своята форма". Такова изявление направи китаристът Томи Тайър в интервю за ТАСС.
В рамките на турнето, което започва през януари 2019 г., „Кис" ще гостува на 11 юни в Санкт Петербург и на 13 в Москва.
„Джийн, Ерик, Пол и аз решихме, че групата ни все още е добра и все още можем да правим мощни представления. Но концертите ни са все по-трудни от физическа гледна точка, отколкото например на „Ролинг Стоунс" или Пол Макартни. Затова искаме, докато все още сме във върхова форма, да направим финалното си шоу най-доброто", каза Тайър.
Музикантът припомни, че основателите на групата - вокалиста Пол Стенли и баскитариста Джийн Симънс - са на около 70 години и обясни, че именно те искат да сложат край на кариерата си:
„И концертите в Москва и Санкт Петербург наистина ще са последните".
Според Тайър сега членовете на групата активно се подготвят за бъдещо турне, което трябва да бъде най-голямото в историята на „Кис". Шоуто ще използва нова пиротехника, а сет-листата ще включва най-добрите парчета в 45-годишната история на групата.
Животът след „Кис"
Самият Тайър не възнамерява да сложи край на музикалната си кариера.
„Аз съм по-млад от останалите момчета в групата, може би ще работя с „Кис" по някакъв друг начин", каза той, добавяйки, че работи с групата от 25 години, не само като китарист.
Освен това китаристът планира да участва в проекти на други групи.
При всички случаи дейността ми ще бъде свързана с музика и развлекателната индустрия", каза той.
Групата „Кис" е създадена през 1973 г. в Ню Йорк. Музикантите са известни със своите ярки сценични образи, включващи специфичен грим, както и с грандиозни концертни шоута. По време на 45-годишната си история, екипът е продал над 100 милиона копия от албумите си. Сред най-популярните песни на „Кис" са „I Was Made for Lovin' Yo", „Strutte" и „Black Diamond".