Коледните лампички могат да забавят скоростта на безжичния интернет
Секция: Технологии
06 Декември 2018 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коледните лампички могат да забавят скоростта на безжичния интернет

/КРОСС/ Коледа наближава и всички бързат да украсят домовете и офисите си с празнични светлинки. Това обаче може да доведе до някои неочаквани последствия. Оказва се, че лампичките влияят на скоростта на интернет връзката. За това предупреждават от компанията "Ofcom", която е излязла със съобщение след проверка на качеството на вътрешната интернет връзка, цитирана от Би Би Си.

Приложение проверява безжичните сигнали, за да се разбере дали пакетите данни за интернет преминават безпроблемно между маршрутизатори и мобилни устройства.

Програмата се изпълнява заедно с проучване, което показва, че wi-fi мрежи в 6 милиона домакинства и офиси не работят толкова бързо, колкото би трябвало да се очаква.

След като изследва качеството на интернет връзката, компанията дава предложения за причините, които могат да повлияят негативно.

Най-честите причини за забавяне на безжичния интернет са електронни устройства: микровълнови печки, бейбифон, радиостанции и камери, дори и празничните лампички, пише Е-здравей.