Новият Peugeot 508 спечели наградата за Дизайн на годината в конкуренция с 33 автомобила
Секция: Автомобили
06 Декември 2018 18:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият Peugeot 508 спечели наградата за Дизайн на годината в конкуренция с 33 автомобила

/КРОСС/ Новият Peugeot 508 грабна вчера приза за Дизайн на годината на официалната церемония по връчването на наградите от конкурса "Test the Best" на списание AutoBild България . Новият Peugeot 508 беше представен на Автомобилен салон Женева и показан предпремиерно в България през октомври. Дръзкият и отличителен стил на модела разчупва кодовете в сегмента. Той е с нова по-ниска и компактна архитектура, нов по-изразителен и солиден дизайн, впечатляващ интериор с обновена версия на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit®.

Новият Peugeot 508 бе избран сред 33 автомобила, появили се на пазара в последните 12 месеца, от жури, съставено от професионално свързани с автомобилната сфера инженери, състезатели, колекционери и др.

Калоян Кутин, търговски директор на София Франс Ауто, получи наградата с думите:
„Дизайнът на автомобила е вдъхновен от света на концептуалните автомобили и прави препратка към култови за марката модели като 504 и 504 Coupe. Наградата идва в знаков момент за нас, тъй като преди броени дни новият Peugeot 508 бе избран и за финалист в конкурса Автомобил на годината в Европа".

С наградата за дизайн на сп. AutoBild отличията на новия PEUGEOT 508 стават седем.