Валери Симеонов: Участък от около 30-40 метра от оградата с Турция е отнесен
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Декември 2018 14:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Валери Симеонов: Участък от около 30-40 метра от оградата с Турция е отнесен

/КРОСС/ Участък от около 30-40 метра от оградата с Турция е отнесен, работи се по възстановяването ѝ. Това каза лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти" Валери Симеонов във връзка с публикуваните снимки във „Фейсбук" от депутата от БСП Николай Цонков, показващи паднала оградата на границата с Турция, съобщи Агенция „Фокус".

Симеонов подчерта, че на такива места се поставят 24-часови постове до отстраняване на проблема и призова БСП да сезират прокуратурата.

Той поясни, че участъкът се казва „Дълбок дол" и се намира южно от Сливарово.

„Самото наименование трябва да ви говори, че става въпрос за дълбок дол. Датата е 28 ноември, сряда. На 28-ми падна дъждът, на 29-ти става поражаването на тези 30-40 метра от оградата", заяви Симеонов. „Това струпване и стичане на огромни количества вода е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища и отнасяне на тази част от оградата. Оградата не е направена около „Александър Невски" на жълтите павета, а на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването", поясни той и добави, че не може да се гарантира, че в бъдеще няма да има такива събития.

Симеонов припомни, че преди години при наводнения е имало жертви и отнесени къщи .

„На някой много му се иска това да бъде доказателство за лошо изпълнение, но искам да ви уверя, че оградата е изпълнена по проекта", обясни още народният представител от ПГ на „Обединени патриоти". Симеонов заяви, че още от миналата година е организирана издръжка на оградата.