Затварят Айфеловата кула за туристи в събота
Секция: СВЯТ
07 Декември 2018 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затварят Айфеловата кула за туристи в събота

/КРОСС/ Атракцията на Париж - Айфеловата кула, ще бъде затворена в събота заради протестите на "жълтите жилетки", съобщи днес компанията оператор на кулата, предаде Франс прес.

"Обявените за събота, 8 декември протести в Париж, не позволяват приема на посетители при добри условия на сигурност. Ето защо Дружеството за експлоатация на Айфеловата кула реши да я затвори през този ден", се казва в съобщение на компанията-оператор.

Туристическият обект бе затворен за посещение на 24 ноември, когато се очакваше протести да има на Марсово поле - зоната зад Айфеловата кула. Тогава обаче протестите се насочиха към булевард "Шан-з-Елизе".

Кулата не беше затворена за посещение миналата събота, когато протестите на "жълтите жилетки" бяха белязани от насилие и вандалски прояви в Париж.
Парите за билетите, закупени онлайн за визита на кулата на 8 декември, ще бъдат автоматично възстановени. Компанията-оператор на кулата поднася извинение за причиненото неудобство на туристите, които няма да могат да посетят обекта на 8 декември.

Източник: БТА