Мая Манолова: Приемането на Закона за личната помощ е изключителна победа
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Декември 2018 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: Приемането на Закона за личната помощ е изключителна победа

/КРОСС/ Беше изключително трудно да убедим депутатите, институциите, за това колко е важен Законът за личната помощ за хората с най-тежки увреждания. След 7 месеца палатков лагер, блокади, оставки, обиди, успяхме да ги убедим. Вчера той беше приет единодушно. Това изглеждаше немислимо през юни, коментира в сутрешния блок на БНТ омбудсманът Мая Манолова. По думите ѝ с тази спечелена битка е показано как може да започне реформата.

Мая Манолова каза още: Лично за мен това също е изключително важна кауза, тъй като аз застанах зад тези жени и казах, че няма да мръдна от там, докато каузата не бъде наистина реализирана. Но от друга страна сега е моментът да кажа добри думи за всички, които помогнаха това да се случи. Голям успех - пълна подкрепа.

Тя открои съдействието на правителството, премиера, председателя на социалната комисия, вносителите от БСП и Воля, депутатите, медиите.

Мая Манолова каза, че в момента заетите в социалната сфера получават изключително ниски възнаграждения. Предизвикателството е пред социалния министър да убеди правителството, че хората в социалния сектор имат право на справедливо заплащане, коментира тя.