Инстаграм пусна услуга гласови съобщения
Секция: Технологии
11 Декември 2018 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инстаграм пусна услуга гласови съобщения

/КРОСС/ Потребителите на Инстаграм вече могат да изпращат гласови съобщения. Това се казва в изявление на социалната мрежа, публикувано на официалната ѝ страница в Туитър. От днес вие ще можете да изпращате гласови съобщения чрез Direct (вътрешна услуга на Инстаграм за мигновена обмяна на съобщения между потребителите)", се казва в изявлението. За изпращането на гласово послание трябва да натиснете микрофона в Direct и да го задържите. Максималната дължина на аудиосъобщението е 1 минута.

Инстаграм стартира през октомври 2010 г. и първоначално е бил предназначен само за мобилните устройства на компанията „Епъл". От април 2012 г. социалната мрежа за фотографии и видео е достъпна и за потребителите на платформата Андроид. Тогава компанията „Фейсбук" купи Инстаграм за 1 млрд. долара.

През юни тази година броят на потребителите на Инстаграм надхвърли 1 милиард души. Тогава ръководството на социалната мрежа обяви за въвеждането на функция, позволяваща да се качват видеоклипове с продължителност до 1 час.