Предстои мокър и снежен уикенд
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Декември 2018 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстои мокър и снежен уикенд

/КРОСС/ До обяд ще е слънчево почти над цялата страна. Облачността ще започне да настъпва от запад-югозапад едва след обяд. В късните часове са възможни превалявания от дъжд и слаб сняг в най-южните райони на страната. Температурите през деня ще са между 3 и 8 градуса. По-топло се очертава в южната половина на страната.

В планините слаб сняг се очаква вечерта в Родопите и в Пирин. Вятърът през деня ще е силен с пориви до 50-60 километра в час. Температурите по високите върхове ще са минус 10 - минус 13 градуса. В ниското - около минус 2 - минус 3 градуса. В Европа днес ще е напрегнато около Пиренеите, където ще понесат удара на мощен атлантически циклон. Очакват се бурни ветрове и интензивни валежи. Цялото западно крайбрежие на Испания и Португалия е с предупреждения за опасно време. На изток се развива средиземноморски циклон, който ще засегне и нашата страна в началото на уикенда. От него се очаква предимно дъжд заради затоплянето на атмосферата във височина.

В петък ще превали сняг в западната половина на страната. На изток валежите ще са от дъжд, но без значителни количества. В събота ще продължи да вали дъжд на изток. В Северозападна България се очаква сняг, а в неделя ще има по-значителни превалявания в планинските райони на Южна България и на североизток.