Млад мъж рани 3 жени и дете в София и се барикадира в дома си
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Декември 2018 22:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Млад мъж рани 3 жени и дете в София и се барикадира в дома си

/КРОСС/ Полицията задържа 24-годишен мъж, барикадирал се в дома си, след като ранил три жени и дете, съобщиха от МВР.

Към 19.05 часа в полицията е получен сигнал за инцидент в столичния кв. "Христо Ботев". Според първоначалната информацията, при конфликт, младеж на 24 години е нанесъл наранявания с хладно оръжие на три жени и дете, след което се е затворил в дома и отказал да го напусне.

Пристигналите на място полицейски екипи от СДВР, Първо РУ и Специализираните полицейски сили са предприели действия за безопасното му извеждане. Той е задържан в Първо РУ.

Екипи на Спешна помощ са откарали пострадалите за прегледи и оказване на медицинска помощ, като сред тях евентуално по-сериозно е състоянието на най-възрастната жена.

"Получен е сигнал за пребита в дома си жена, полицията е подала, че е прободена с нож. Веднага е изпратен екип на Бърза помощ, който установява 70-годишна жена с мозъчно-черепна травма и в шок. Жената веднага е откарана в противошокова зала на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ". В същото време полицията отново вика линейка за още пострадали. Изпратени са общо три линейки на един и същ адрес. Има дете, около 10 години, с черепно-мозъчна травма, но контактно, и около 40-годишна жена в същото състояние. Закарани са в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", съобщи говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ - София Катя Сунгарска, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ на адреса е имало и мъж в истерична криза с кръв по себе си. Установено е, че кръвта по тялото му не е негова и не се нуждае от хоспитализация. Той е бил отведен в Районното полицейско управление за разпит.