Около 30 души са леко пострадали при земетресението в Сицилия
Секция: СВЯТ
26 Декември 2018 20:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около 30 души са леко пострадали при земетресението в Сицилия

/КРОСС/ Около 30 души са леко ранени при земетресението тази нощ, разтърсило район северно от Катания в подножието на вулкана Етна, заявиха итлианските власти, цитирани от Ройтерс.

Земетресението беше усетено тази нощ в 3.19 ч. и накара много хора да напуснат домовете си и да спят в автомобилите си. Магнитудът е бил 4,8. Било е усетено силно, защото епицентърът му е бил на сравнително малка дълбочина (1 км), заявиха властите.

На телевизионни кадри се виждаха щети по старинни сгради в градовете Санта Венерина и Дзаферана Етнеа. Някои от старинните църкви в района, изглежда, са понесли най-големи поражения. Към момента на земетресението не е имало никой в тях. Участък от автомагистрала, свързваща градовете Катания и Месина, е затворен заради повреждане на пътната настилка.

Около 30 души са пострадали, повечето предимно от падаща мазилка, докато са бягали от домовете си, казаха властите. Около 10 души са откарани с линейки в болница, а другите са настанени при приятели и роднини. Никой не е със сериозни наранявания.

АП отбелязва, че земетресението е предизвикано от продължаващото изригване на вулкана Етна. Преди два дни Етна - най-високият и най-активен вулкан в Европа - изригна, при което се образува стълб от пепел в небето, а летището на Катания беше затворено.