Раят на сноубордиста
Секция: Туризъм
05 Януари 2019 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Раят на сноубордиста

/КРОСС/ Между Лез Арк 1600 и Лез Арк 1800 е построен изумителен сноуборд парк със скокове, халф-пайп и трасета, умно разделящи пътя на начинаещите от този на спортните демони. Цифрите обозначават надморската височина, а не някакъв белег за престиж, защото и в другите две селища – Арк 2000 и Арк 1950 – ще ви посрещнат уютни алпийски хотели между две и четири звезди. Петзвездният лукс тук е снега, гледката към Монблан и над 60-те ресторантчета с вкусна кухня, ще откриете дори мексиканска и китайска. Лез Арк е част от втората по големина ски зона във Франция Парадиски след известната Трите долини. С един ски пас може да пробвате различни трасета и да се изкачите до надморска височина почти под Монблан.

Какво друго

В Лез Арк може да разпуснете с боулинг и скуош, да летите с балон, ако времето позволява, да се повозите на кучешки впряг. В спортните центрове на селищата има добри условия да поплувате в басейн, да разпуснете в джакузи и да се сгреете в сауна. Солариум не ви трябва, дори е силно препоръчително на тази надморска височина да сте добре заредени със слънцезащитни средства. 

Бар за маникюр

Така се нарича зоната в чудесния спа център Deep Nature Spa в Лез Арк 1950, където може да си направите перфектния маникюр и педикюр или да си поръчате терапията „Ангелски ръце“. В продължение на 1 час и срещу 85 евро ще ви направят ексфолиране, подхранваща терапия и нежен масаж, за да придобият ръцете лекотата и мекото докосване на ангелско крило. В спа центъра има и обособени терапии за деца над три години и това не бива да ни учудва. По традиция френските майки от ранна детска възраст водят дъщерите си в козметични салони, за да ги научат на уважение към женствеността.