Пирати взеха за заложници шестима руски моряци
Секция: Русия
06 Януари 2019 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пирати взеха за заложници шестима руски моряци

/КРОСС/ Шестима руски моряци бяха взети като заложници при пиратско нападение в Гвинейския залив. Всички те са руски граждани. Това е съобщило посолството на РФ в Бенин на страницата си във Фейсбук, съобщава ТАСС, цитиран от "Фокус".

В съобщението се казва:"На 2 януари 2019 година срещу плавателния съд MSC Mandy, намиращ се в териториалните води на Бенин, бе извършено пиратско нападения. В този момент на борда му се намираха 24 души, повечето от които – граждани на Русия“. "Нападателите са взели шестима като заложници, в това число капитана на съда. Всички те са граждани на Русия“, се пояснява в информацията на дипломатическата мисия.

Мерки за освобождаването на моряците е предприело и посолството на РФ в Нигерия. От него са уточнили, че от 24-членния екипаж, 23-ма са руснаци. 18-те моряка, които не са взети за заложници, са в безопасност на борда на самия плавателен съд, който вече е напуснал териториалните води на Бенин и Нигерия.

От дипломатическата мисия в Нигерия съобщават, че тя "в сътрудничество с местните органи предприема всички необходими мерки, за да установи местонахождението на похитените руски моряци и да ги освободи“.