Нискотарифните компании в надпревара с оферти за Свети Валентин
Секция: Туризъм
08 Януари 2019 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нискотарифните компании в надпревара с оферти за Свети Валентин

/КРОСС/ Без значение дали сте решили да празнувате Свети Валентин или Трифон Зарезан, едно пътуване ще ви гарантира освен хубавото изкарване, също и опознаване на нови и интересни места. А за кои градове са най-изгодните оферти около празника и време ли е вече да резервираме, разказват експертите в самолетните пътувания.
Ако все още се колебаете кога точно е най-добре да резервирате - направете го сега. До празника остава около месец, а колкото повече се приближаваме до датата, толкова повече цените се покачват, а местата се изчерпват.
Разбира се, говорейки за романтика и хубаво вино, веднага се сещаме за Париж. Ако все още не сте го посетили, може би вече е дошъл моментът, а ако сте избрали да го направите именно на Св. Валентин, това ще ви струва малко под 70 евро за отиване и връщане. Хотелското настаняване стартира с цени от 36 евро за двойна стая, а градът предлага много интересни забележителности, красиви гледки и със сигурност един запомнящ се празник.
Тази година в периода около 14-ти февруари най-изгодно би било пътуването със самолет до Милано с цени от 30 евро за двупосочен билет, Венеция - от 33 евро, Кьолн - 38 и Атина - 45 евро. Най-изгодно излиза хотелското настаняване в Атина, с цени, започващи от 17 евро, а най-скъпо в Кьолн - от 40 евро за двойна стая.
Ако вече сте били на тези места или пък ви се иска да избягате от зимата и студа в България и да съберете слънчеви лъчи на някой екзотичен плаж, то най-изгодно можете да го направите в Тайланд с цени, започващи от 470 евро за двете посоки. Без значение дали ще изберете Банкок или Пукет за своя престой, хотелското настаняване започва от 8 евро на нощувка.
За тези, които предпочитат да прекарат празника в родината, възможностите са много. Банско, Мелник, Велинград са само част от предложенията, а защо не и една разходка до морето. Хотелското настаняване в българските курорти за празничния период започва от 12 евро за двойна стая, 4-звезден СПА лукс във Велинград например, започва от 40 евро на вечер.
И ако все пак изберете да празнувате Свети Валентин, а не Трифон Зарезан, какъв по-хубав подарък от едно пътуване - в страната или в чужбина, в зависимост от бюджета, с който разполагате.