Кевин Спейси отрече в съда да е посягал на тийнейджър
Секция: Шоубизнес
08 Януари 2019 10:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кевин Спейси отрече в съда да е посягал на тийнейджър

/КРОСС/ Актьорът Кевин Спейси пледира невинен по обвинението в сексуално издевателство над 18-годишен мъж, което се твърди, че е било извършено в бар преди две години. Той получи ограничителна заповед и трябва да стои далече от младеж, които го обвини в сексуално посегателство в масачузетски бар, станало през 2016 година, съобщава Асошиейтед прес.

Кевин Спейси се яви пред районния съд на Нантъкет, курортен остров в щата Масачузетс, където са се разиграли събитията. Съдията насрочи следващото изслушване по делото за 4 март. Спейси не е длъжен да се яви в съда, но трябва да бъде на разположение чрез телефонна връзка.

Съдията удовлетвори иска на защитниците на Спейси да бъдат съхранени данните от мобилния телефон на тъжителя шест месеца след предполагаемото нападение. Според адвокат Алън Джаксън в тях може да се съдържа информация, оневиняваща актьора.

На делото беше даден ход, след като бивша телевизионна водеща от гр.Бостън обвини през 2017 г. Кевин Спейси, че е посегнал сексуално на сина й в "Клуб кар", където работел. Адвокат Джаксън съзря пукнатини в делото, като изтъкна, че тийнейджжърът не е съобщил веднага за случилото се. Ако бъде признат за виновен, Спейси го очаква присъда до пет години затвор. Той и адвокатите му ще пледират, че е невинен.

Защитата на потърпевшия от своя страна държи случаят с младежа да послужи за пример, така че и други жертви на сексуални посегателства да свидетелстват открито за тях.Това е първото криминално дело, гледано срещу 59-годишния Кевин Спейси, след като и други обвинения за непристойно сексуално поведения бяха повдигнати срещу него от 2017 година насам.

Телевизионната водеща Хедър Ънрю заяви пред медиите през ноември 2017 година, че Спейси е напил сина ѝ и го е хванал за гениталиите по време на инцидента. Тийнейджърът избягал от ресторанта, когато актьорът отишъл до тоалетната.

Адвокатът му Алън Джаксън каза, че обвиненията срещу неговия клиент се основават на "очевидно неверни твърдения". Той посочи, че според направените от полицията доклади 18-годишният помощник-сервитьор е обменил редица текстови съобщения и видеа в "Снапчат" с тогавашната си приятелка във връзка с контактите си със Спейси в бар на о-в Нантъкет, но никога не е споменавал за сексуално посегателство.

59-годишният Спейси може да бъде осъден на до пет години затвор, ако бъде признат за виновен.