Intel поставя началото на новата ера при лаптопите
Секция: Технологии
08 Януари 2019 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Intel поставя началото на новата ера при лаптопите

/КРОСС/ Intel представи амбициозния си Project Athena - платформа, която цели да постави началото на новата ера при лаптопите, съобщи самата компания в началото на изложението CES 2019 в Лас Вегас. Project Athena ще е платформа, която обединява лаптопите с най-новите технологии на Intel, като първите устройства се очакват през втората половина на тази година.

Project Athena вече има доста участници. Сред тях с Acer, Asus, Dell, Google, HP, Lenovo, Microsoft, Samsung и Sharp. Техните лаптопи ще трябва да отговарят на серия изисквания, за да са част от Project Athena.

Лаптопите в тази платформа ще комбинират висока производителност, бърза работа, повишена сигурност, качествен дизайн и материали. Освен това устройствата ще трябва да използват и технологии с изкуствен интелект и да са съвместими с 5G и да предлагат множество опции за връзка, включително WiFi 6, 4G LTE и др. USB Type-C също ще е задължителен с функция за бързо зареждане, като целта е постепенно да се махнат различните за всеки производител зарядни. А всичко това трябва да може да се използва пълноценно на батерия през целия ден.

Различни процесори на компанията ще могат да се използват в тези лаптопи. Intel разработва специален процес по сертифициране на устройствата. Има дори изисквания колко да е максималната дебелина на корпуса на лаптопа. За модел без вентилатори - не повече от 9мм. За модел с вентилатори - 15мм.