Honor представи уникален смартфон в Лас Вегас
Секция: Технологии
09 Януари 2019 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Honor представи уникален смартфон в Лас Вегас

/КРОСС/ В края на декември в Китай се състоя премиерата на новия флагман на Honor, който в източната страна е известен като V20, но международното му представяне беше сега и то в рамките на изложението за потребителска електроника CES. Както вече знаем глобалната версия на смартфона се казва View20, а повече подробности за цената и старта на продажбите очакваме да научим на 22 януари, когато е планирана и специална премиера в Париж. Смартфонът залага на дизайн с вградена в дисплея селфи камера, но предлага и други екстри.
Предната камера е с резолюция 25МР (f/2.0) и е монтирана по специален начин под LCD дисплея, като в него не е пробит отвор, но въпреки това светлината преминава и достига до сензора. За създаване на път за светлината в останалите слоеве от панела вместо механично пробиване се ползва процес на фотолитография, който позволява предната камера да се намира под зона с диаметър 4.5 мм, предава Mobile Bulgaria.

onor V20 предлага 6.4-инчов 19.25:9 LCD дисплей с резолюция 1080 x 2310 пиксела (заема 91.8% от предния панел), осемядрен чипсет Kirin 980 и 4000 mAh батерия, която поддържа зареждане при 22.5W.

Смартфонът е снабден и със специална система за течно охлаждане, която е от полза при забавленията с игри - Honor твърди, че тя може да намали температурата на телефона с до 10 градуса. Добавена е и тройна Wi-Fi антена, за да не се пречи на качеството на връзката при хващане на телефона. Основната камера разчита на 48MP сензор Sony IMX586 с Quad Bayer пикселна подредба и бленда f/1.8 - при снимане може да се ползва пълната резолюция или да се създават 12МР детайлни кадри чрез комбиниране на пикселите.

Камерата разчита и на технология за изкуствен интелект, която й позволява да прави 48МР снимки в режим AI Ultra Clarity чрез комбиниране на множество кадри в едно крайно изображение с висока детайлност. Добавен е и 3D ToF (time of flight) сензор за сканиране с инфрачервена светлина на обектите пред нея и отделянето им от фона. Тази добавка се ползва за неща като изчисляване на калориите в храна, забавления с игри и дори за изтъняване на тялото в снимки и видео.

Устройството има и атрактивен дизайн със специална нанолитографска техника за обработка на задния панел, която създава V-образен градиент. Другата новина от Honor на CES е свързана с модела Honor 8X, който получава и новия цвят phantom blue. Компанията разкри, че от премиерата му през септември от модела са продадени над 6 милиона броя, а като цяло общите продажби на серията Х са надхвърлили 50 милиона броя.