Пловдив във фокуса на „The Guardian“ и “Kurier” като топ дестинация
Секция: Туризъм
09 Януари 2019 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдив във фокуса на  „The Guardian“ и “Kurier” като топ дестинация

/КРОСС/ Пловдив отново попада във фокуса на престижни международни медии. Градът е в класацията на великобританският „The Guardian", наложил се като една от най-влиятелните медии не само на Стария континент, но и в света. Изданието рекламира града като една от най-добрите туристически дестинации за 2019 в контекста на Европейска столица на културата. Класацията включва разнообразни места от целия свят, които привличат посетители с различни атракции.
Древният град на седемте тепета в южната част на България ще е домакин на концерти, театрални постановки и изложби, се казва в статията. "The Guardian" допълва, че партито стартира още на 11 януари. Изданието пише, че обхвата на програмата варира от „Айляк парад" на 4 май на Главната до "Brexit Blues" - фестивал, посветен на британската музикална сцена. Споменава се и пътуващата детска изложба „Еврика" на „Музейко", която показва по иновативен начин големите открития на 19-и и 20-и век, както и фестивала „Opera Open".


Австрийското издание „Kurier.at: News" се гмурка дълбоко в историята и архитектурата на Пловдив. Градът отново е представен в контекста на Европейска столица на културата, но в изцяло самостоятелна статия. Подробно са описани Старият град и историческите пластове. „Днес множество възрожденски къщи са реставрирани и превърнати в музеи, ресторанти или бутикови хотели, които очакват гости", пише изданието. Акцентите в програмата, които са представени в статията, са театралният проект „Европейска Одисея 2019. Пътуващият човек", изложбата „Дим. Истории за тютюна" и фестивалът "Brexit Blues". Печатният вариант на "Kurier" се разпространява в Австрия и има аудитория от над половин милион читатели.
Само за втората половина на 2018 година, Пловдив в контекста на Европейска столица на културата, е включен в над 60 статии на престижни международни издания. Градът попадна във всички класации на големи медии - европейски и международни, като топ дестинация за 2019 година.