Събарянето на незаконните къщи в село Войводиново продължава
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Януари 2019 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събарянето на незаконните къщи в село Войводиново продължава

/КРОСС/ Събарянето на незаконните къщи в село Войводиново продължава и днес. Вчера бяха съборени 6 немасивни постройки, каза кметът на селото Димитър Тосев пред БНР.

"Ще се събарят само немасивните постройки. На масивните постройки са залепени необходимите документи, констативни протоколи за незаконно построените жилища. Те ще имат възможност в 14-дневен срок да обжалват и след това и те ще бъдат съборени. На 1,6 дка общинска собственост има около 20 къщи", обясни той в предаването "Преди всички".

"Възможност за връщане няма. Беше им дадена възможност отпреди може би 7-8 години. Имаше обявени общински имоти, които те можеха да ползват, тоест да застроят и да си осигурят нормален начин на живот. Те обаче отказаха", каза кметът на Войводиново. По думите му става дума за около 250 роми. Той подчерта, че има 4 законни къщи, при които всичко е нормално.

"Няма ескалация на напрежение. Спокойно минава, но присъствието е всяка вечер", каза още Тосев. По думите му теренът ще бъде продаден за жилищно застрояване.

Напрежението във Войводиново ескалира след побоя над военнослужещ от двама младежи от ромската махала на 6 януари. Всяка вечер оттогава възмутени от случилото се излизат на протест.