Нов скандал около откраднатите лекарства за онкоболни във Враца
Секция: Здраве
10 Януари 2019 12:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов скандал около откраднатите лекарства за онкоболни във Враца

/КРОСС/ Разраства се скандалът около изчезналите скъпи лекарства от Комплексния онкологичен център Враца. Преди 3 дни отговарящия за аптеката в здравното заведение подал сигнал в полицията за липсващи големи количества скъпо струващи медикаменти. А тази сутрин е получен сигнал за извършен побой над него от управителя на здравното заведение д-р Григор Томов, разказва Дарик радио.

Новината за побоя съобщи бащата на потърпевшия мъж - известен фармацевт и общественик във Враца - Иван Узунов. По думите му това е прецедент в здравната система - ръководител да напада и заплашва по такъв начин подчинен. „Синът ми Николай Узунов се страхува за живота си и за живота на своето семейство. Психически се е сринал. Ще подаде жалба в полицията., а утре организирам пресконференция за случая, на която са поканени освен медии и представители на Българския лекарски съюз", обяви Иван Узунов.

Пред Дарик обвиненият за побоя д-р Григор Томов категорично отрече това да се е случвало и обяви, че ще потърси адвокат. „Всеки може да говори каквото си пожелае, истината е една и тя ще излезе наяве и за кражбата, и за други работи. Някой бяга пред вятъра, защото не си е свършил работата", каза Томов. За откраднатите лекарства обясни, че все още не може да се каже точната сума на липсите, тъй като е имало и външна намеса в сървъра, но със сигурност става дума за над 100 хил.лв.

„В момента се опитваме да осигурим непрекъснатост на лечението на нашите болни и на тези, които продължаваме да приемаме", коментира още д-р Томов.