ПП „МИР” протестира пред сградата на Европейската комисия в София
Секция: ПОЛИТИКА
10 Януари 2019 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПП „МИР” протестира пред сградата на Европейската комисия в София

/КРОСС/ Представители на политическа партия „МИР" протестираха пред сградата на Европейската комисия в София срещу промените в европейските регулации, свързани с транспорта.
С призиви "Вие ще си ходите ли на 4 седмици?", „Днес камионите, а утре хората", „Европа на две скорости = камион без скорости", „Събудете се, наред са автобусите!", членове и привърженици на партията поискаха промените в пакет „Мобилност 1" да бъдат спрени. Според тях текстовете са в разрез с българските интереси и ще доведат до сериозни проблеми и фалит за българските превозвачи.
„Българското правителство проспа възможността да защити националните ни интереси при обсъждането и приемането на текстовете от пакета „Мобилност 1", заяви Симеон Славчев, председател на ПП „МИР". По думите му по време на европредседателството целият европейски елит беше в София, но българският национален интерес е отсъствал. „В момента е цинично същите тези хора да протестират заедно с превозвачите пред Европейския парламент, тъй като не свършиха нищо на практика и не застанаха срещу политиката на Брюксел за „Европа на две скорости", категоричен бе Симеон Славчев.
Днес Комисията по транспорт в ЕП гласува текстовете от първия пакет „Мобилност", на фона на протести на български и румънски превозвачи в Брюксел. От партия „МИР" отново предупредиха, че промените по първия пакет „Мобилност" засягат директно над 30 000 български семейства и ще нанесат щети за българската икономика ще бъдат над 1 милиард лева. Те призоваха за адекватни действия преди гласуването и на Втория пакет за мобилност, засягащ автобусните превози, в който отново са заложени дискриминационни условия.