Започва зимната сесия на Народното събрание
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Януари 2019 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва зимната сесия на Народното събрание

/КРОСС/Започва зимната сесия на Народното събрание. Днес депутатите се събират след 20-дневната си коледната ваканция.

В началото на пленарния ден парламентарните групи ще обявят в декларации водещите си приоритети за новия политически сезон.

Работата на парламента включва и обсъждане на първо четене на промените в закона за животновъдството, с които се прецизират условията за извършване на развъдна дейност у нас.

Новият политически сезон стартира в година на предстоящи избори за Европейски парламент и за местна власт.

Като законодателни акценти се очертават окончателните промени в Изборния кодекс, в които се очаква мнозинството да отложи масовото въвеждане на машинното гласуване, но и да запази в крайна сметка номерацията в избирателната бюлетина.

Предстои прокарването на по-строгите мерки срещу домашното насилие и важното обсъждане за мандат за преговори за нов тип боен самолет, а внесените за обсъждане днес изменения на закона за животновъдството предвиждат в разработването на развъдните програми да участват и научни специалисти, освен зооинженери, а в земеделското министерство да се води публичен списък на издадените разрешения за развъдна дейност.

С промените се въвежда и възможност за частично отнемане на разрешението при констатирани нарушения.

В рамките на редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов и още четирима министри.