Наркодилър е задържан от столични полицаи
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Януари 2019 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наркодилър е задържан от столични полицаи

/КРОСС/ Наркодилър е задържан от столични полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР. На хванатия в момента на сделка 38-мъж е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена на 8 януари от служители на сектор „Наркотици" в СДВР.

В хода на акцията, на ул. „Средна гора" служители задържали в момент на покупко-продажба 38-годишен дилър и негова клиентка. При последвалите процесуално-следствени действия у тях и в жилището на продавача са намерени и иззети множество различни по вид и с разнообразно съдържание разфасовки с наркотични вещества, както и електронна везна. Резултатът от назначената експертна справка показал, че вещества са: 1.32 г марихуана; 0.60 г амфетамин; 0.11 г хероин; таблетки Ривотрил; и 0.5 кубика Метадон.

Мъжът и жената били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, дилърът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа. Клиентката е разпитана в качеството на свидетел и освободена.