Хитовите "Роди се звезда", "Черната пантера" и "Мери Попинз се завръща" се конкурират за годишните награди за костюми
Секция: Шоубизнес
11 Януари 2019 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хитовите "Роди се звезда", "Черната пантера" и "Мери Попинз се завръща" се конкурират за годишните награди за костюми

/КРОСС/ Създателите на облеклата за продукции като "Роди се звезда", "Черната пантера" и "Мери Попинз се завръща" са сред номинираните за 21-вите годишни награди на Гилдията на дизайнерите на костюми.Номинации за постижения в съвременен филм получават създателите на костюмите за "Луди богати азиатци", "Mamma Mia! Отново заедно", "Бандитките на Оушън", "Роди се звезда" и "Вдовици", съобщи "Варайъти", цитирани от БТА.

В категорията за постижения в исторически филм са номинирани дизайнерите на костюмите за "Черен в клана" ("BlacKkKlansman"), "Бохемска рапсодия", "Фаворитката", "Мери Попинз се завръща" и "Кралицата на Шотландия".

Създателите на костюмите за продукциите "Аквамен", "Отмъстителите: Война без край", "Черната пантера", "Лешникотрошачката и четирите кралства" и "Гънка във времето" ще си оспорват приза в категорията за научнофантастичен филм/фентъзи.

Сред номинираните за дизайнерски постижения в телевизионни продукции са създателите на костюмите за сериали като "Историята на прислужницата", "Друговремец", "Западен свят", "Удивителната госпожа Мейзъл", "Убийството на Джани Версаче: Американска криминална история".

С почетни отличия на професионалната организация за цялостно творчество и изключително сътрудничество ще бъдат удостоени съответно Рут Картър и Райън Мърфи.

Наградите на Гилдията на дизайнерите на костюми ще бъдат раздадени на 19 февруари в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс.

На снимката - Лейди Гага в "Роди се звезда"