Босът на Amazon олеква с над $ 55 милиарда за развода си
Секция: Технологии
11 Януари 2019 19:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Босът на Amazon олеква с над $ 55 милиарда за развода си

/КРОСС/ Собственикът на Amazon Джеф Безос и съпругата му Макензи (на снимката), които се развеждат, ще трябва да поделят поравно имуществото и активите, които, според "Блумбърг", възлизат на 115 милиарда долара. Причината за развода? Според "Пийпъл" Безос се залюбил с 49-годишната Лорен Санчес, бивша водеща на предаването "Добро утро, Ел Ей" на тв "Фокс", все още е омъжена за Патрик Уайтсел, един от най-известните мъже в Холивуд.

Джеф и Макензи Безос, които са женени от 25 години, са подали молба за развод във Вашингтон. Според местните закони, в случай на прекратяване на брака, всички съвместно придобити имоти се разделят по равно между съпрузите. Единствената пречка за това може да бъде е предбрачно споразумение, което според TMZ никога не е било сключвано между Джеф Безос и съпругата му.
Новата любов на милиардера - Лорен Санчес, се жени за сегашния си съпруг Патрик Уайтсел през август 2005 г. на церемония, струваща над 2 милиона долара. Двойката има две деца, като Лорен, която е от мексикански произход, има и 18-годишно момче от връзката си с играча по американски футбол Тони Гонсалес.

Патрик Уайтсел е един от най-силните агенти на звездите от Холивуд, шеф на агенцията WME, обявен за Мениджър на годината от "Форчън" през 2010 г., а според вестниците "Уолстрийт Джърнал" и "Гардиън" той е "суперагентът на звездите" на XXI. Според "Пийпъл" той и съпругата му ще се разделят приятелски, тъй като Патрик Уайтсел от няколко месеца знаел, че съпругата му се среща с Джеф Безос.

По ирония на съдбата искрата между милиардера и новата му любов пламнала по време на честването на 25-та годишнина от сватбата му с Макензи през септември 2018 г. На купона в Маями двамата си изкарали чудесно - танцували и си направили много снимки.

Джеф и Макензи Безос, които са съответно на 54 и 48 години, се срещат в началото на 90-те години в Нюйоркски хедж фонд. Малко след сватбата, те се преместват в Сиатъл (Вашингтон), където предприемачът основава най-големия онлайн магазин в света. Двойката има четири деца.

Според Bloomberg, богатството на Безос възлиза на 115 милиарда долара. Миналата година той беше на първо място в класацията на най-богатите хора в света според списание "Forbees".

Освен Amazon, чиято капитализация достигна 1 трилион долара миналата година, Безос притежава аерокосмическата компания „Blue Origin", а през 2013 година придоби и вестник „Washington Post" за 250 милиона долара.