Първият в света навиващ се телевизор OLED на LG вече е факт
Секция: Технологии
11 Януари 2019 16:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият в света навиващ се телевизор OLED на LG вече е факт

/КРОСС/ LG Electronics (LG) представи първия в света навиващ се телевизор от следващо поколение OLED TV на изложението CES 2019 в Лас Вегас. Революционният модел LG SIGNATURE OLED TV R преобръща представите за това какви функции може да има един телевизор, като освен изкуствен интелект, включва и функция за навиване. Освен тези иновации, новите телевизори на LG имат ненадминати качества на картина и звук.

В последните години основната тенденденция при телевизорите е да увеличават големината на екраните си и разделителната си способности, а потребителите продължават да търсят по-вълнуващи зрителни преживявания. Големите и обемни стари модели телевизори доскоро доминираха пространството в домовете, но новите модели предлагат утра тънки екрани и дизайн, който да е приятен акцент във всяко помещение.

С миналогишния си модел OLED телевизори, LG представи на пазара устройство с напълно революционни характеристики на екран. Изключително тънкият екран обаче не отстъпва по нищо на другите модели що се отнася до технически характеристики. Най-новият OLED телевизор на LG, представен на CES изложението в Лас Вегaс, има революционна функция за навиване.

Новият навиващ се LG SIGNATURE OLED TV R модел позволява на потребителите да променят по своя преценка личното си пространство, без да се съобразяват с големината на своя телевизор, който неминуемо заема място в стаята. Телевизорът има три функции на гледане - Full View, Line View and Zero View, които позволяват на потребителите да гледат телевизия по нов начин, благодарение на развитието на OLED технологии.

Full View функцията включва голям екран с най-високо ниво на контраст, дълбочина и реализъм на картината. Невероятната функция за изкуствен интелект на картината и звука, с втора генерация интелигентни процесори α (Al-pha) 9 на LG и алгоритъм за дълбоко обучение, дава на този телевизор невероятни предимства. Потребителите могат да работят с устройството с гласови команди чрез системата за изкуствен интелект Alexa на Амазон и новите допълнителни системи за 2019 - AirPlay 2 и HomeKit на Apple. С помощта на AirPlay 2 потребителите свободно могат да гледат видео от iTunes и други платформи за видео, музика и снимки. С HomeKit те ще могат да контролират своя телевизор с помощта на Home приложението или през Siri.

Line View функцията позволява на една част от LG SIGNATURE OLED TV R да остане скрит, като тази функция е подходяща, когато няма нужда да се използва пълния екран на телевизора. Потребителите могат да използват екрана за различни приложения, включително да го превърнат в часовник, който да показва часовото и метеорологичното време, да го използват за музикални приложения или за Home Dashboard или пък да го използват за виртуална сменяваща се рамка за снимки.

С функцията Zero View всички 65 инча на LG SIGNATURE OLED TV R се скриват и телевизорът се навива в своята основа. Дори и с тази функция обаче потребителите могат да се наслаждават на музика и друго аудио с аудио системата Dolby Atmos.