Румен Петков: Надявам се Каракачанов да последен министър, който купува бойна техника, за да бъде унищожавана
Секция: ПОЛИТИКА
11 Януари 2019 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Надявам се Каракачанов да последен министър, който купува бойна техника, за да бъде унищожавана

/КРОСС/ Искрено се надявам се Каракачанов да е първият и последен министър, който купува бойна техника, за да бъде унищожавана! Второ: Ние от АБВ никога не сме заявявали, че някой иска да разполага ракети със среден и малък обсег на действие на наша територия, а сме настоявали пред българските институции, в това число и пред Министерство на отбраната, правителството и парламента да заявят категорично, че за нас като държава подобен акт би бил крайно недопустим. Трето: САЩ предупредиха, че след 60 дни излизат от споразумението за договора, свързан с ликвидирането на ракетите с малък и среден обсег на действие. И ние няма защо да се крием зад ЕС и когото и да е, а трябва да бъдем флагман на битката, в прекия смисъл на думата, за продължаването на този договор. Защото ние иначе ще бъдем потърпевши. Никъде не сме написали, че някой иска нещо от нас, а сме посочили, че настояваме за декларативна позиция от нашата държава, че няма да допуснем разполагане на ракети на наша територия. Това, че господин Каракачанов мълчи услужливо, наведен нанякъде, не е проблем на АБВ, а проблем на цялото ни общество и на държавата ни. Това заяви в своя позиция по повод изявлението в Народното събрание на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, лидерът на АБВ Румен Петков.
„Вярно е, че се срещнахме с г-н Каракачанов, но останах с впечатлението, че министърът на отбраната нито е чел доклада, който е внесъл в правителството, нито е чел предложението, свързано с ракетите със среден и малък обсег на действие, което ПП АБВ направи. Нечетящият човек, по принцип, винаги е под въпрос. Ако министърът на отбраната не е разбрал какво сме му написали и какво е внесъл в правителството, готови сме да му услужим за негово сведение и за сведение на най-близките му съратници, като публикуваме въпросните документи на нашия сайт и ги изпращаме на медиите".
„И още нещо: очевидно е, че този, отвсякъде виден политически функционер, не е разбрал, че проблемът с незаконните ромски постройки не може да бъде решаван община по община, а може да бъде решен само чрез държавна политика. Но той, както посочих по-горе, не само това не е разбрал".