МВР и прокуратурата се заеха с циганина, плашил хората във Войводиново
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Януари 2019 17:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВР и прокуратурата се заеха с циганина, плашил хората във Войводиново

/КРОСС/ Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по публикации в електронни медии и разпространен към тях видеоклип с изказване на мъж, който сочи, че живее в чужбина, и прави изявление, съдържащо подбуждане към омраза и насилие във връзка с побоя над 33-годишния командос Валентин Димов в село Войводиново.Въпросното видео се разпространява в различни групи във Фейсбук, включително и тази на село Войводиново. Негов автор е мъж на име Салхо Кисимов, който в момента се намира в Германия, а семейството му е в България, във Войводиново. Кисимов открито заплашва българите в селото, наричайки ги "гяури".

"Войводци, ще пострадате много, крайни къщи ще горят, ще ви разкажем играта", казва циганинът.

Проверката е възложена по повод на установяване на данни за извършени престъпления по чл. 162, ал 1 от Наказателния кодекс - за подбуждане към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност, и по чл. 320а от Наказателния кодекс - за закана с извършване на престъпление - палеж, както и по чл. 325 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс - за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Проверката е възложена на отдел „Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР-Пловдив и ще приключи в законния срок.