„Тази събота и неделя” от сърцето на Европейската столица на културата
Секция: Теми и гости в ефира
12 Януари 2019 06:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Тази събота и неделя” от сърцето на Европейската столица на културата

/КРОСС/ В съботното утро на 12 януари, „Тази събота и неделя" гостува с изнесено студио в града под тепетата по случай официалното откриване на уникалния за България проект - „Европейска столица на културата".

Часове преди грандиозния откриващ спектакъл, новата водеща на предаването Алекс Кръстева ще срещне зрителите на bTV с кмета на Пловдив Иван Тотев, артистичния директор на фондация „Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева и изтъкнати пловдивски творци. Те ще разкрият любопитни подробности за културните инициативи, които ще се състоят през 2019 г., както и за проблемите, с които се сблъсква града по време на мащабната организация.

Директно от 25-метровата кула в центъра на града, построена специално за събитието, зрителите на „Тази събота и неделя" ще научат детайли от кухнята на церемонията, с която Пловдив ще отвори нова страница в историята си. В ефир ще звучат и изпълненията на оркестър „Д'Амброзио" от италианския град Матера, както и на българските гайдари от формация „Наздравица". Добро настроение и програма в по-свободен стил обещава и германският диджей Шилер.

В студиото в София Диана Любенова ще посрещне любими гости, сред които актрисата от „Столичани в повече" Силвия Лулчева и обичаната певица Тони Димитрова. В минутите с Жени Марчева на фокус ще бъде горещата тема за побоя над командос във Войводиново.