Предстоящи събития в страната на 12 януари
Секция: Предстоящи събития
12 Януари 2019 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 12 януари

/КРОСС/  *** Пловдив

От 10.00 часа до 18.00 часа Регионалният природонаучен музей ще осигури безплатен достъп до експозицията си на деца и юноши (до 18 години).

В 11.00 часа в хотел „Империал“ председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с актива на ГЕРБ в Пловдив област.

От 18.00 часа на фасадата на къщата-музей „Златю Бояджиев“ ще бъде представен лазерен визуален спектакъл „Български мистерии“.

От 19.00 часа на 30-метрова сцена, монтирана в центъра на града кукерски групи от Карлово ще участват в грандиозното откриване на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

От 19.00 часа до 20.00 часа на бул. „Цар Борис III Обединител“ ще се състои церемония по официалнотооткриване на Пловдив – ЕСК 2019 „Ние сме всички цветове“. На събитието ще присъстват вицепрезидентът Илияна Йотова, председателя на парламента Цвета Караянчева, еврокомисарят Мария Габриел, председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и др.

*** София 

От 11.00 часа в зала „Александър Лилов“ на ул. „Позитано“ 20 ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП.

От 11.00 часа в Националния политехнически музей комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще участва във връчването на годишните стипендии на младежи с изявени способности в науката и техниката на фондация „Еврика“.

От 12.00 часа в София Тех Парк ще се проведе лекция „100 часа астрономия“, организирана от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория на БАН по повод 100- годишнината от основаването на Международния астрономически съюз .

*** Велико Търново 

От 13.00 часа в ресторант „Момина крепост“ ще се проведе Ден на производителя, организиран от ТД „Трапезица 1902“, ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ и Съюза на етнолозите в България.

*** Видин

От 11.00 часа в медицинския център „Св. Петка“ на видинската болница кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се срещне с проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“ и с екипа специалисти, който ще преглежда безплатно деца от 09.00 до 16.00 ч.

*** Пазарджик

От 10.00 часа до 12.00 часа между Младежкия дом и Община Пазарджик ще се състои кампания за рециклиране под мотото „Пазарджик обича“.

*** Симитли

От 10.00 часа на стадион „Септември“ ще се проведе 16-ото издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“.