Предстоящи събития в страната на 18 януари
Секция: Предстоящи събития
18 Януари 2019 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 18 януари

/КРОСС/ Казанлък. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в проявите, посветени на 130-ата годишнина от създаването на 23-и пехотен Шипченски полк.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София./с. Горни Лозен.
От 09.30 часа в храм „Св. Атанасий Велики" Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави архиерейска света Литургия.
***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер във връзка с рисковете от влизането в сила на Наредба Н18 за смяна на касовите апарати и софтуерите за продажба в сегашния ѝ вид и срок до 1.04.2019 г.

***
София.
От 12.00 часа в Централния офис на Камарата на строителите в България ще се проведе пресконференция, в която ще участват изп. директор на Камарата инж. Мирослав Мазнев и представители на пътностроителни фирми, членове на Камарата.

***
Асеновград.
От 09.00 до 12.30 часа в зала 517 в сградата на Общината ще се проведе кръводарителска кампания.

***
Асеновград.
От 12.00 часа пред паметника на ген. Дандевил ще се състои тържествена церемония по повод навършването на 141 години от Освобождението на града. Ще бъдат положени венци и цветя.

***
Бургас.
От 11.00 часа ще заседава Регионалният щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания в Бургас.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа доброволци организират почистване на района около блокове 1 и 2 на студентските общежития.

***
Габрово.
От 11.00 часа в Ритуалната зала на Общината евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще представи първата българска социална мрежа за села и градове - Selovoditel

***
Казанлък.
От 12.00 часа пред Паметника на загиналите казанлъшки войни в парк „Розариум" ще се проведе тържествен митинг.

***
Казанлък.
От 12.30 часа в Гарнизон Казанлък пред Паметната плоча на създателите на военния марш на 23 Пехотен Шепченски полк - „Велик е нашия войник" - подпоручик Константин Георгиев и запасни редник Михаил Шекерджиев, ще бъдат поднесени почести и цветя.

***
Казанлък.
От 13.00 часа в района на Военно формирование Казанлък ще се състои откриване на „ Стая на войнската бойна слава и летопис". Ще бъдат поднесени цветя и пред войнишкия паметник на 9-а и 10-а Опълченски дружини.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа ще се проведе заседание на Оперативния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания, за да се прецени дали да бъде обявена грипна ваканция за учениците.

***
Русе.
От 15.00 до 17.00 часа в „Зала I-ва" на Община Русе евродепутатът Момчил Неков организира дискусия на тема „Африканска чума по свинете - превенция и тенденции в ЕС".

***
Севлиево.
От 15.00 часа в в зала 300 на Общината евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков ще представи първата българска социална мрежа за села и градове - Selovoditel

***
Сливен.
От 11.00 часа на морената на пл. „17-ти януари" в кв. „Клуцохор" ще се състои церемония по отбелязване на 141 години от освобождението на Сливен от османско иго.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе публично представяне и обсъждане на проект "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на община Стара Загора".

***
Хасково.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, общинското ръководство на БСП - Хасково ще коментира проектобюджета на общината за 2019 г.