Седмица на брака апелира за подкрепа на семействата
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Януари 2019 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седмица на брака апелира за подкрепа на семействата

/КРОСС/ "Да направим нещо за брака и семейството" е апелът на Седмицата на брака тази година към специалисти от различни сфери, представители на бизнеса, вероизповеданията и институциите у нас.
Седмицата на брака насърчава бизнесите тази година да подкрепят семействата с отстъпки от техни продукти или услуги. "Надяваме се нашият апел да достигне и вдъхнови повече бизнеси да подкрепят семействата у нас," споделя Михаела Джоргова от екипа на инициативата.

Седмицата на брака в България има за цел да обедини обществените усилия за насърчаване на брака и семейството и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Тя е вдъхновена и е част от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно, от 7 до 14 февруари, в над 23 страни по света. Инициативата цели превенция на високата степен на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, стреса и липсата на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията. Седмица на брака напомня на семейните да обръщат повече внимание един на друг и да не взимат брака си за даденост.