Трафиканти държат 20 000 нигерийски жени в Мали
Секция: СВЯТ
23 Януари 2019 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трафиканти държат 20 000 нигерийски жени в Мали

/КРОСС/ Двайсет хиляди жени и момичета вероятно са станали жертва на трафиканти на хора и са прехвърлени от Нигерия в Мали, където са държани затворени, преди да бъдат принудени да проституират. Това заяви ръководителката на нигерийската агенция за борба с трафика на хора, предаде Ройтерс.
Джуди Оках-Донли каза, че съвместен екип на Националната агенция за забрана на търговията с хора и на Международната организация по миграция е установил мащабите на трафика по време на мисия в южната част на Мали миналия месец.
Десетки жени и момичета бяха репатрирани през последните месеци от района Кангаба в южната част на Мали. Екипът, който е отишъл там, за да разследва, е открил още стотици други, каза Оках-Донли в телефонно интервю.
По думите й екипът е събрал достоверна информация от местни хора, че в южната част на Мали има разпръснати около 200 бараки с по 100-150 момичета и жени. Повечето от тях са възраст между 16 и 30 години. Била им е обещана работа в домове в Малайзия, но вместо това са принуждавани да проституират.
"Те са държани в ужасни, робски условия", каза Оках-Донли. "Те не могат да избягат, защото са държани в отдалечени места, като например навътре в гора".
Тази съдба сполита хиляди жени и момичета от най-населената африканска държава, където 70 процента от 190-милионното население живее с по-малко от два долара на ден. Голяма част от тях достига Европа, а други са транспортирани в други части на Западна Африка, отбелязва Ройтерс.