Днес стартира Седмицата на брака у нас
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Февруари 2019 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес стартира Седмицата на брака у нас

/КРОСС/ Разнообразни събития очакват двойките по време на Седмицата на брака, която ще се проведе от 7 до 14 февруари за осма поредна година у нас.

Специалисти в сферата на семейното здраве, неправителствени организации, медицински центрове, спортна школа, хора на изкуството, бизнес-предприемачи и представители на вероизповедания се включиха в подкрепа на семейството, в отговор на апела на Седмицата на брака тази година: "Да направим нещо за брака и семейството!".

Много от събитията са безплатни, с практична насоченост. Те целят да помогнат на двойките да подобрят уменията си за комуникация и решаване на конфликти, справяне със стреса, да разберат жизнените цикли, през които минават като семейство, как да избегнат прекомерна зависимост и крайно отчуждение и др. На 10 и 14 февруари двойките ще могат да се насладят на музикални вечери в Salted Cafe в столицата. Повече информация за събитията и предложенията на бизнеса може да бъде намерена на интернет и фейсбук страницата на инициативата (brak.bg и fb.com/brak.bg).

На 9 февруари ще бъдат обявени победителите в конкурса на Седмица на брака 2019 "Най-ценната подкрепа от моя/та съпруг/а", по време на третото издание на Училище за успешен брак. "15 истории, 15 човешки съдби, които са различни, но си приличат в едно. Във всяка от тях има любов, приятелство, грижа, състрадание и най-важното взаимно доверие и стремеж да се помогне на любимия човек с цената на всичко," Наградата на конкурса на двойките победители ще връчат Владо и Мая Николови и Стоян и Снежина Георгиеви, които също са част от журито.

Седмицата на брака дава възможност на брачните двойки да усвоят практични умения, които да направят брака още по-добър, като се включат в предизвикателствата на инициативата. Тази година те са насочени да помогнат на двойките да задълбочат приятелството и близостта помежду си. Кратки и практични, изработени от специалисти в сферата на семейното здраве те целят да вдъхновят и предизвикат двойките да отделят качествено време един за друг. Всеки, който се абонира, може да ги получава безплатно всяка година, от 7 до 14 февруари, на електронната си поща.

Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Тя е вдъхновена и е част от Международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари, в 26 страни по света.

От началото на инициативата досега браковете у нас са нараснали с 35 процента. Инициативата допринася за това с все по-широката обществена подкрепа от страна на уважавани личности в сферата на образованието, изкуството, спорта, медицината, развлекателната индустрия, подкрепата на църквите и активното участие на много двойки.