LG и Infineon представят LG G8 ThinQ С ToF камера
Секция: Технологии
07 Февруари 2019 11:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG и Infineon представят LG G8 ThinQ С ToF камера

/КРОСС/ LG Electronics и Infineon Technologies AG обединиха усилията си и въведоха технологията Time-of-Flight (ToF) за любителите на снимки на смартфони по целия свят.

Сензорният чип за снимки на Infineon REAL3 TM ще играе ключова роля в предната камера на предстоящия LG G8 ThinQ, който ще бъде представен в Барселона по време на Световния мобилен конгрес тази година. Въз основа на експертизата на Infineon и алгоритмите за обработени 3D облаци от точки (набор от данни в пространството, произведени чрез 3D сканиране) на PMDtechnologies, иновативният сензор ще достави нови възможности и функции в предната камера на смартфоните.

Докато други 3D технологии използват сложни алгоритми за изчисляване на разстоянието на обекта от обектива на фотоапарата, чипът за изображения на ToF технологията осигурява по-точни измервания чрез излъчване и улавяне на инфрачервената светлина, която се отразява от обекта. В резултат на това, ToF е по-бърза и по-ефективна при засягане от външна светлина, намалявайки натоварването на процесора за приложения, като по този начин намалява и консумацията на енергия.

И благодарение на бързата си скорост, технологията ToF се използва широко в различни методи за биометрично удостоверяване, като например разпознаване на лица. Нещо повече, тъй като ToF вижда обекти в 3D размер и не се засяга от светлина на външни източници, тя осигурява отлична скорост за разпознаване на обекти, идеална за прилагане в приложения с добавена реалност (AR) и виртуална реалност (VR).


Водещият световен производител на силови полупроводници Infineon е признат и за технологичното съвършенство в сензорните решения. Немският производител на чипове осигурява високо надеждни автомобилни, енергийни, както и дигитални приложения за сигурност. Компанията разработи технологията ToF, включена в LG G8 ThinQ, която може да бъде приложена не само в премиум и във висок клас смартфони, но и в устройствата от среден клас.

„Infineon е на път да революционизира пазара", казва Андреас Уршиц, президент на Infineon's Power Management & Multimarket division. „Ние демонстрирахме услуга, която надхвърля продуктовото ниво - специално за производители на телефони и производители на модули за камери. В рамките на пет години очакваме 3D камери да бъдат открити в повечето смартфони, а Infineon ще допринесе значително за това."

„Имайки предвид целта на LG да предостави реална стойност на клиентите си, най-новият ни телефон е създаден с вградена технология ToF, за да даде на потребителите уникална и сигурна система за проверка, без да жертва функциите на камерата", казва Чанг Ма, старши вицепрезидент Продуктова стратегия в LG Mobile Communications Company. "LG G8 ThinQ с ToF ще бъде оптималният избор за потребителите в търсене на премиум смартфон, който предлага несравними възможности на камерата."