Северин е вменяем и ще бъде съден за изнасилването и убийството на Виктория Маринова
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Февруари 2019 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Северин е вменяем и ще бъде съден за изнасилването и убийството на Виктория Маринова

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него на 6 октомври миналата година в Русе две престъпления - изнасилване на 30-годишната Виктория Маринова, представляващо особено тежък случай, и убийството й, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост. Това съобщиха от прокуратурата.
От прокуратурата информират, че той е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност - импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Красимиров бил без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия, както и да разбира смисъла на наложеното наказание.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори. До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

Двайсет и една годишният Красимиров беше настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември миналата година. Окръжната прокуратура в Русе назначи петорна комплексна съдебно-медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия. Заключението й сочи категорично, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.