Замръзнала котка оживя след размразяването си
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Февруари 2019 19:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Замръзнала котка оживя след размразяването си

/КРОСС/ Запознайте се с котката Флъфи. Тя има невероятен късмет, след като миналия месец бе намерена погребана в сняг и все пак оживя.

Собствениците на Флъфи откриват котката си на открито, замръзнала и неподвижна извън дома си в Калиспел, Монтана, на 31 януари и веднага я откарват в местната клиника за животни.

Според ветеринарите, телесната температура на Флъфи е спаднала под 32° C. Всъщност тя е била толкова студена, че термометърът не успял да отчете температурата й, разказва IFLScience.

Андреа Дътер (Andrea Dutter), изпълнителен директор на клиниката за животни в Калиспел, разказва пред репортери, че персоналът се е опитвал да повиши телесната температура на Флъфи по различни начини - топла вода, сешоар и топли хавлиени кърпи.„И накрая я поставихме в топла кутия за котки", съобщи Андреа Дътер за The Washington Post. „Това изглежда свърши работа".

Когато ледът най-накрая се разтопява, екипът забелязва признаци на нараняване, които според тях са попречили на Флъфи да се прибере в дома си по време на екстремните студове.

Добрата новина е, че Флъфи след една прекарана нощ във ветеринарната клиника се връща у дома „с останалите си осем живота". Една седмица по-късно и тя е напълно възстановена.Флъфи не е единственото животно измръзнало по време на полярния вихър, който засегна големи части на Северна Америка през миналия месец и доведе до рекордно ниски температури от минус 40 ° C, а големи части от Ниагарския водопад се превърнаха в лед .


Алигаторите, живеещи на територията на Блатистия парк (Swamp Park) в река Шалот, Северна Каролина, САЩ, буквално замръзнаха в леда. Почти цялото им тяло е скрито под леда - над него може да се види само част от муцуната на алигаторите.

Но алигаторите от Swamp Park, както и много други влечуги като игуани и костенурки правят това като адаптация към по-студените условия на променената среда. След това се "размразяват" и продължават да живеят нормален живот.