Линдзи Вон приключи кариерата си с бронз от световно
Секция: СПОРТ
10 Февруари 2019 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Линдзи Вон приключи кариерата си с бронз от световно

/КРОСС/ Това беше всичко! Линдзи Вон се спусна за последно по състезателната писта и каза "Сбогом" на активния спорт! В последния си старт в кралската дисциплина тя спечели бронзов медал от световно първенство!

Вон даде време от 1:02:23 в спускането в Оре, Швеция. Тя участва в състезанието с трети стартов номер. В началото на седмицата американката преживя жестоко падане в първия манш на супергигантския слалом. Тя обаче не се отказа от днешния (10 февруари) старт. Той пък се очакваше с огромно нетърпение, тъй като Вон бе обявила, че ще е последен в близо 20-годишната ѝ кариера. На първо място завърши Илка Щухец, която донесе трета поредна световна титла за Словения с време 1:01:74. Втора се нареди Корин Сутер от Швейцария с време 1:01:97.Линзи Вон е двукратна световна шампионка от 2009 г. Тогава тя спечели първите места в спускането и гигантския слалом във Вал д'Изер, Франция. Красивата блондинка има и олимпийска титла от Ванкувър 2010 в спускането.
Тя е четирикратна носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини. В богатата си кариера има 82 победи в стартове от най-престижната верига. Това я прави най-успешната скиорка и я поставя на второ място по победи в историята след легендарния Ингемар Стенмарк (84 победи).34-годишната Вон е едно от спортистките с най-много фенове на света! Освен с отличната си кариера на пистата, тя е известна и с атрактивните си кадри от фотосесии и в социалните мрежи, които оставят последователите ѝ без дъх.Цялата кариера на американката бе белязана от жестоки контузии. Заради поредната травма тя промени плановете си да се оттегли от ски пистата в края на сезона. Спускането в Оре бе състезанието, което сложи края на феноменалното представяне на една от най-обичаните спортистки в света!

Бронзовият медал от световното е трети такъв за Вон. Освен двете световни титли, тя има и 3 сребърни отличия от първенството на планетата. На олимпийските игри в Пьонгчанг тя спечели бронз, а освен титлата в спускането от Ванкувър, легендарната скиорка завърши трета в супергигантския слалом през 2010 г.